Site Loader

Når du opsøger en pantelåner er det fordi du har behov for at få fat i nogle penge her og nu. Bankerne er sjældent villige til at låne penge ud på folks glatte ansigt og processen er ofte lidt lang og besværlig i forhold til at underskrive forskellige dokumenter og vente på diverse godkendelser. Desuden vil bankerne også gerne vide hvad du vil bruge pengene på   og høre din plan om hvordan du har tænkt dig at betale pengene tilbage.

Alt det og meget mere skal du ikke igennem, når du pantsætter dine ting. Her skal    ikke svare på en masse spørgsmål og din job og boligsituation og hvordan din fremtid ser ud. Men du skal huske at hente de ting, som du har pantsat.

Lav en aftale om afhentning

Det giver god mening at være helt klar omkring hvad aftalen er med pantelåneren og hvordan du kan komme og hente de ting, som du skal  ”købe tilbage”. Man aftaler som regel en periode, som man skal hente tingen eller tingene indenfor. Det kan for eksempel være 3 måneder. Det vil sige, at fra du pantsætter dine ting og til du kommer og henter dem igen og betaler tilbage, må der for eksempel max gå 90 dage. På den måde sikrer du dig, at pantelåneren ikke sælger dine ting til anden side. Husk at det er forretning for pantelåneren og han eller hun er kun interesseret i at tjene penge. 

Affektionsværdien trækker

Hvis du pantsætter nogle ting, som du måske har arvet fra din mormor eller noget som er gået i arv i generationer, kan det have affektionsværdi og det gør at du automatisk er fuldt og fast besluttet på du skal have tingen tilbage. Det kan være et ur, som har gået i arv fra generation til generation, eller det kan være et smykke, som du i mange år, måske siden du var barn, har fået at vide at du skal arve og som du har glædet dig til at få. Disse ting skal du bestemt hente igen, så du også kan give det videre til familiemedlemmer.

Så lav en aftale med dig selv om Afhentning af pantsatte ting så du er sikker på at du kan få fingrene i det igen, også du ikke ærgrer dig over det. Hvis det ikke er en ting med affektionsværdi, men stadig noget du vil have retur, skal du også lave en aftale med dig selv om, hvornår du vil hente det.

 

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *