Site Loader

Menneskets bedsteven – Hunden gør!

Der er ingen tvivl om at man har en loyal ven i sin hund – store som små. Følelsen ved at træde ind af døren efter en lang arbejdsdag, og blive mødt i døreåbningen af det gladeste 4-benet væsen, som nærmest smiler af glæde for at se dig. Ja, der er mange fordele og glæder ved at have en hund. Dog er der visse ulemper, som man ikke kan komme udenom. Uanset race eller størelse: De gør… Nogle mere end andre og er deres måde på at kommunikere på. Men hvilke årsager kan der egentlig være ved, at din hund den gør? 

  1. Den er glad og spændt! 
  2. Den kan være bange
  3. Det kan være den prøver at advarere dig mod fare

Hvis du er træt af at din hund gør for meget eller ukontrolleret, så kan du finde hér 3 effektive måder og råd på, at du kan få din hund til at stoppe med at gø: 

Råd nr. 1 

Træn din hund! Med hjælp fra træning – eller endnu bedre: hvalpetræning, kan man få en bedre kontrol over sin hund. Din hund skal både være udfordret fysisk men også mentalt. En god øvelse kunne være at træne din 4-benet ven i at hente ting til dig. Grene, bold, legetøj, ja måske enda avisen? På den måde vil hunden have noget i munden, og have svært ved at gå! Så måske det er på tide, at tage ud i den nærmeste dyreshop, og finde noget nyt legetøj til den bedse ven – den vil uden tvivl blive glad! 

Råd nr. 2

Hvis din hund gør når du ikke er hjemme, og naboerne bliver ved med at klage, så kan det skyldes den savner dig. Et godt trick her er, at man kan tænde for radio eller musik, så din hund vil kunne høre på velkendte menneskelyde, og føle sig knap så ensom. Måske endda købe noget legetøj, som kræver en masse tid og er god beskæftigelse til hunden, imens man er væk. Et andet tip kunne være at bruge noget gammelt tøj eller lignende som lugter af dig/din familie, som kan være med til at berolige hunden. 

Råd nr. 3

Ti-stille-kommando: Det sidste trick til at lære din hund at være stille, er at lære den et ti-stille-kommando. Her skal man tysse på den eller distrahere den, hver gang den gør. Når den så stopper med at gø, er det vigtigt at belønne og rose den. 

Du kan finde flere gode metoder og råd på: https://bullerbox.dk/artikler/4-gode-raad-naar-hunden-goer/

admin

One Reply to “2 effektive måder til at stoppe din hund med at gø”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *