Site Loader

Danskerne har mange præferencer når det gælder vindruer. Og der findes mange varianter.

Først får du en liste over mange af de druer, som du sikkert er stødt på, har læst om, har hørt om, er blevet præsenteret for og så videre, når du selv er ude og købe vin, er ude og spise eller til en vinsmagning. Vindruer er, som så mange andre ting, ikke bare vindruer, men små selvstændige smagsvarianter, der kan noget forskelligt og smager forskelligt. Der er forskel på hvordan de dyrkes, hvor de er dyrket, hvor lang tid de har brug for at modne og hvor meget sol og varme, de har brug for. Vin er, som du nok allerede ved, en videnskab og et emne du kan dykke ned i og fordybe dig i time efter time. 

Den som de fleste har hang til er vine baseret på zinfandel-druen. Zinfandel-druen er en type drue, der faktisk kræver meget varme og sol og den har brug for noget tid for at den modnes, dette betyder at sæsonen for netop denne drue er lang. Derfor dyrkes denne drue typisk i Californien, hvor solen skinner og det er varmt. Konsekvensen af dette er, at den til gengæld er kraftig og har en høj alkoholprocent. Så når først Zinfandel druen er modnet, skal du ikke være overrasket over at se, at den kommer op på 14% alkohol. Den smager primært af lakrids, brombær og blommer. 

USA elsker den også

Nu er der ikke noget, der hedder nationaldruer, men hvis der var var Zinfandel druen nok Amerikas nationaldrue. Den har været kendt i USA i flere hundrede år, nogle mener at det går tilbage til 1800-tallet at den blev kendt ’over there’.
Hvis du ikke ved, hvad du skal vælge kan du med fordel sætte dig ned og læse lidt om de forskellige druer. Her er blot nogle af dem, du kan læse om udover Zinfandel druen. Albarino, Barbera, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Pinot Gris, Pinot Noir. De har hver især nogle kendetegn og smager forskelligt. Prøv dig frem, lav en smagsprøve på hver og find ud af, hvad du er mest til. 

En anden kendt vin er vine på Chardonnay drue

Chardonnay er nok den mest udbredt grønne drue i hele verden og findes i alle vine, næsten. Selvfølgelig vil der være forskelle på hvordan vinene smager, da man både kan få en tør og en fed chardonnay. Men druens genkendelige smagsnoter lander over i citriner, hasselnødder, mandler og æbler. 

admin