Site Loader

Coronavirussen opstod i Kina i december 2019 på et fødevaremarked, hvor personer havde kontakt til smittede dyr. Virussen, som minder om influenza mht. symptomer, har bredt sig til lande over hele verden. Vil du vide mere om coronavirussen? Så kan du læse videre her: kendetegn for Coronavirus

Almindelige menneskers hverdag påvirkes på flere måder: Regeringen i Danmark har henstillet til at forsamlinger over 1000 personer ikke bør foregå pga. smittefare. Af den grund aflyses f.eks. koncerter og andre kulturarrangementer. Handel med lande, hvor der er konstateret Coronavirus, påvirkes også pga. rejserestriktioner. 

I det følgende kan du læse flere informationer om Coronavirus:

Italien er det hårdest ramte land i Europa

Italiens premierminister har mandag d. 9. marts 2020 lukket landets skoler og universiteter. Den italienske regering har også aflyst store sportsbegivenheder frem til 3. april. Italienerne bør kun gå på arbejde eller bevæge sig ud, hvis det handler om et nødstilfælde. Det ser ud til særligt at være mænd omkring 80 år, der er er udsatte for at dø af virussen i Italien. Generelt er ældre og syge de mest udsatte mht. dødsfald pga. virussen.  

Danmark har også smittetilfælde

I Danmark er der pt. registreret 156 smittede. Den første smittede person, journalisten Jacob Tage Ramlyng, er nu konstateret rask efter at være den første dansker, der blev testet positiv for Corona. De fleste danskere er blevet smittet i forbindelse med rejse til Norditalien. Der er pt. 875 personer i karantæne i Danmark. 

Positive fremskridt

Den gode nyhed om coronavirussen er at antallet af raskmeldte efter sygdommen nu er markant højere end personer, der stadig er syge. Ifølge worldometers.info er der pt. 64.630 mennesker, der er raskmeldte, mens 47.340 stadig er syge. 

Der er konstateret Coronavirus i 115 lande på verdensplan. De lande, der har flest registrerede er:

Kina: 80.761 smittede og 3.136 dødsfald

Italien: 9.172 smittede og 463 dødsfald

Iran: 8.042 smittede og 881 dødfald

Sydkorea: 7.513 smittede og 35 dødsfald

Spanien: 1.512 smittede og 281 dødsfald

Det kan du gøre for at undgå Corona

Ifølge Sundhedsstyrelsen er der en række anbefalinger, du kan følge, hvis du gerne vil minimere risikoen for smitte:

  1. Vask hænder tit og brug håndsprit
  2. Host eller nys i dit ærme – ikke i hænderne
  3. Begræns fysisk kontakt – undgå f.eks. håndtryk, kys og kram
  4. Vær opmærksom på at holde omgivelserne rene – både derhjemme og på arbejde
  5. Pas på dig selv, hvis du er ældre eller syg – hold afstand til andre og bed om at der tages hensyn

 

admin