Site Loader

Træning er for mange mennesker lidt en labyrint – nogle siger at målet er den ene vej, mens andre løber hovedet mod den ene fitnessblindgyde efter den anden. Mange mener at den bedste løsning er at bare sprinte igennem den ene vej efter den anden indtil de finder guldet/målet/udgangen mens andre holder sig til højre og går labyrinten igennem, én blindgyde efter den næste. 

Hvis du føler at du står lidt i sådan en blindgyde skal du vide, at du langt fra er den eneste – utroligt mange danskere går og bøvler med at finde ud af hvordan de gladest – og uden at gå det ene nederlag i møde efter det andet, kan finde en fitnesstype og tilhørende diet, der passer til netop deres kropsbehov og motionspræference. 

Vi har sat en liste sammen over essentielle råd, der kan være med til at guide dig i den rigtige retning i forhold til både gastro- og motionsaspektet af at leve sund. 

 1. Ernæring er måske vigtigere end du tror. 
  Hvis du dag efter dag er at finde på løbetbåndet, ved håndvægtene og i squat-racken og du selv føler at din fitnessroutine er fejlfri og at du vitterligt dyrker så meget motion som din krop lader dig, kunne du måske med fordel kigge mod de råvarer du putter i den mund før, under og efter træning – det kunne måske været svaret på din søgning. Herunder finder du et par scenarier du måske kan se dig selv i, og hvad du så bør gøre. 

  Jeg tænker overhovedet ikke over hvad jeg putter i min mund
  – 
  falder du i denne kategori, bør du ringe til din lokale diætist (ja, alle har en) der kan praje dig i retning af, hvilken slags kost du spise, når du dyrker den mængde motion, som du gør. 

  Er du ikke ude efter en diætist, bør du overveje om de råvarer du smider i maven, kategoriseres som \’usunde\’ og om du virkelig har brug for de Maltesers, den halve liter cola eller de fritter der, og derefter overveje om der måske er nogle sunde alternative du kunne søge mod – som eksempelvis nødder, saftevand og rodfrugtsfritter. 

  Jeg tænker over hvad jeg spiser, men føler ikke at jeg kender andre ting/råvarer
  Så står du i den samme situation som de fleste danskere – innovation i køkkenet er nemlig ikke altid ligetil – men her har jeg et par hurtige ord til dig. En ny kogebog, en måltidskasse eller bare valdemarsro, danmarks mest læste opskriftshjemmeside – det glade vægttab kunne være korte væk end du tænker.

Vil du gerne læse mere om kost, træning og ernæring, kan du finde meget mere info her.

admin